Tu sei in:  Home Cultura e territorio Cucina tipica
Italian - ItalyFrench (Fr)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEnglish (United Kingdom)
Dettaglio info


Cucina tipica Dettaglio  
X

Vista:
Periodo storico: 0000
Tipologia: Testo
Parole chiavi: cucina,tipica,bovalino

mulangiani sutt'ogghiu, pasta filata cu sucu d'agnegliu, Suffrittu chi mulangiani...


mulangiani sutt'ogghiu, pasta filata cu sucu d'agnegliu, Suffrittu chi mulangiani... Antipasto Unico e Vario: Frisa arriganata - Supprezzata Ca goccia Capicollo - Pecurinu friscu - alivi mbitè - alici - mulangiani sutt'ogghiu. Primi piatti: Pasta filata cu sucu d'agnegliu - Bucatini cu stoccu - Spaghetti ca lici - ciceri e tagliaregli - maccarranu ca mulangiana mbuttunati - pasta rutta chi vroccula - risu e scalora - fagiola chi pracallini - gria chi cavuli - secri e patati cu agghiu e pipi - favi e frittuli. Secondi piatti: Baccala frittu cu pumadoro i fileglia, Stoccu e patati ca livi i giarra, Fragahhia fritta, Pittegliuzzi i biancumangiari, Alici chini, Trighhiiozzu frittu, Tortera d'alici. Secondi piatti di carne: Pruppetti casaroli, Suffrittu chi mulangiani, Cervella cu sucu, Sarsizzu arrustutu, Pruppettuni chinu, Rocchella a calabrisi, Ova chi micciunati. Piatti di mezzo – contorni: Cancioffoli chini, Pittegliuzzi i patati, Juri i cucuzza fritti, broccula affucati, mulangiani chini, Pipi e patati fritti, Cavuli i juri cu limuni, pumadora i fileglia arrustuti. Frutta - dolce : Arangi, mandarini, nespula, gerasa, racina, maluni, fica, persica, - Sammartini,Nocatuli, Pignolata, Torta ca mmanduli, Fica chi nuci, Cassata da zzita, Pastetti, Nzulla, Guta cu l''va.



Categoria: Enogastronomia  ->  Ricette tipiche
Situata a: Traversa Seconda G. Spagnolo Morisciano  89034   Bovalino(RC)    Mappa

Info correlate - Marina di Gioiosa Ionica cucina - Bovalino storia - Archeologia a Bovalino - Escursioni a Bovalino - Inagurazione di Piazza Marino


Torna indietro